Maatwerk

Voor het behalen van resultaten moet ik er eerst achterkomen wie jij bent. Aan de hand van die inventarisatie wordt een krachtig “waarom” geformuleerd dat jou op het lijf geschreven is. Hierna worden doelen gesteld die geheel bij jou passen. Doelen die je geheel zelf bepaalt. Aan de hand van die doelen wordt een actieplan opgesteld, waarna jij dit plan uitvoert. De “therapie” houdt zich daarna bezig met evalueren van de behaalde resultaten. 

 

Confrontatie

Dingen die je niet ziet, moet je tegenaan lopen anders zullen die dingen zich niet aan je openbaren. Er tegenaan lopen kan pijn doen. Je kan je focussen op het vermijden van die pijn en stoppen met bewegen. Dan wordt je confrontatie-mijdend en apathisch en gaan andere mensen plannen voor je maken die je misschien helemaal niet leuk vindt. Je moet opstaan. Tegen de lamp aan lopen en denken, oh ja daar hangt een lamp en dan doorgaan en daar help ik je graag bij. 

Evaluatie

Die evaluatie kan zeer confronterend zijn als je in het dagelijkse leven jezelf hebt aangewend elke confrontatie te vermijden. Mensen komen bij mij, omdat ze dat zat zijn. Mensen komen bij mij omdat ze de confrontatie aan willen gaan, maar geen idee hebben waar en hoe ze daarmee zouden kunnen beginnen. Mensen die snappen dat ze zonder die confrontatie aan te gaan niet verder komen in hun leven. Wil je groeien dan is niets onmogelijk, het is alleen niet mogelijk zonder het aangaan van de confrontatie.  

Disclaimer  

Confrontatietherapie is niet voor iedereen. Als je er zin in hebt om uren over jezelf te praten in de hoop daarmee over je depressie heen te komen, is confrontatietherapie echt helemaal niets voor jou.  Deze therapie is geen warm bad van complimentjes. Het is ook absoluut geen spijkerbed commando-training. Ik ga je niet breken. Jij blijft volledig intact. Je gaat jezelf misschien iets beter leren kennen. Misschien ga je dingen van jezelf zien die je eigenlijk helemaal niet wil zien, maar die echt bij jou horen op dezelfde manier als dat een staart bij een kat hoort, hetgeen betekent dat het een zinloze verspilling is van energie om er voor op de vlucht te zijn. Je moet van je staart gaan houden.

Omstandigheden 

Confrontatie therapie legt de focus constant daar waar jouw controle optimaal is. Op dat wat jij brengt in de situatie die je aangaat of creëert. Natuurlijk niet met de totale veronachtzaming van de omstandigheden. Confrontatie-therapie staat alleen niet toe ALLES te verklaren vanuit omstandigheden. 

Resultaten

Bij confrontatietherapie gaat het om het behalen van resultaten. Resultaten die dan je zelfbeeld positief ondersteunen en waar mensen, geheel uit vrije wil, respect voor zullen hebben. Als dat laatste is wat je zoekt, bel me dan maar. Dan gaan we de confrontatie aan.