Het Plan

Sommige mensen doen meer met hun tijd dan anderen. Deze mensen zijn efficiënt omdat ze weten wat ze willen. Weten waar ze naartoe gaan en waarom. Al die dingen weet je als je een plan hebt. Een plan maakt duidelijk wat de volgende stap is en dwingt je die stap te nemen. 

Ik zeg niet dat alleen mensen met een plan gelukkig zijn.  Er zijn mensen met plannen die compleet depressief zijn en er zijn mensen zonder plan die helemaal gelukkig zijn. Het plan gaat het verschil niet maken op dat gebied.

Het is gewoon een overwinning op jezelf om een plan te hebben als dat je wens is. Sommige mensen wensen zichzelf een plan, maar komen door een veelvoud aan reden nooit aan toe.  Dat is iets waar een life-coach mee kan helpen.

De Hulp

Stel dat je een plan hebt, maar het plan lukt niet en daar wordt je ongelukkig van. Het plan loslaten lukt ook niet, want dat sta je jezelf ook niet toe. Dan zou het prettig kunnen zijn om met iemand te praten die dat al een keer of 10 heeft meegemaakt.  Je gaat niet zomaar van webdesigntrainer, via cabaretière naar life-coach.  Mensen die hun leven lang in de reguliere geestelijke gezondheidzorg hebben gewerkt missen gewoon de levenservaring om je van dienst te kunnen zijn. Als het daar wel eens gezocht hebt weet je waar ik het over heb.  Jij bent een bijzonder mens die geen behoefte heeft aan een doorsnee Psycholoog. Jij zoekt iemand die bereid is zich te verdiepen in jouw complexe wereld en bijzondere omstandigheden. 

De Vragen

Om te beginnen wil ik graag kwijt dat je niets mankeert. Ik ga geen “beter mens” van je maken. Jij bent al geweldig en uniek. Je kan denken dat je daar alleen maar last van hebt. Dat herken ik wel. Dat heb ik zelf ook jaren lang gedacht. Het is niet waar.  Het is zelfs precies andersom.  Dat wat je bijzonder maakt, is de sleutel tot je succes. Jij bent anders en dat betekent dat je geluk eerder ligt in het accepteren daarvan dan in het constant gefrustreerd vastlopen in pogingen om “normale” mensen te imiteren.  Ik ga je helpen dat zelf ook te voelen op een manier waar je gelukkig van wordt.  Daar hoeven geen spirituele machten voor te worden aangeroepen. Er moeten gewoon antwoorden komen op vragen als: ”Wat wil ik?, Waarom wil ik dit?, Wat kan ik daar allemaal aan doen?, Welke volgorde is de beste?”.  Hoe hou ik dit vol en wanneer en hoe bepaal ik of het een succes is? 

Vliegende start

Als jij in dit proces een vliegende start wilt maken is een life coach iets voor jou. Niet dat het leven zelf gelijk makkelijk wordt. Je moet het nog steeds allemaal zelf doen. Alleen helpt het natuurlijk wel enorm als je daarbij ondersteund wordt door iemand die in één oog opslag het onkruid van de waardevolle aanplant kan scheiden. Als je geholpen kan worden door een persoon die de juiste motivatie naar boven kan halen en je kan ondersteunen bij het opstellen van het plan.  Iemand die je kan helpen met het opzetten en in de gaten houden van een “realistische” tijdlijn in de uitvoer van het plan. Iemand die je op koers en onder stoom kan houden in de richting van een weloverwogen doel. Ja met zo’n iemand aan je zijde ga je natuurlijk een stuk harder.