Biografie

Merel Boon is de hoogsensitieve vrouw van Piet Boon. Ze wonen samen in opknaphuis “De scheur” in het zuiden van Friesland. Merel is moeder van twee kinderen. Schrijfster, therapeut, psycholoog, filosoof en nog veel meer. 

Merel heeft Psychologie gestudeerd aan de UVA 1992 – 1996 en is een dubbel graduate van “Unleash the Power Within” van Anthony Robbins (1996 en 1997). Na haar studie begon Merel haar eigen muziekuitgeverij. Ze bouwde als een van de eerste leden van de Nederlandsche toonkunstenaars bond een webshop voor cd’s. 

 

Vanuit haar drang om iedereen te helpen volgens haar motto:”Als ik het kan, kan jij het ook”, ontstond een trainingsbureau voor het trainen van kunstenaars in het bouwen van website’s en werden trainingen verzorgd voor FNV Kiem en de Nederlandse Toonkunstenaarsbond. 

 

Ondertussen was Merel ook nog steeds actief als uitvoerend kunstenaar en organiseerde en presenteerde ze onder andere “Night of the Singing Poets” en het “Zing Zong Festival” in het Tricky Theater in Amsterdam.  In 2011 deed ze mee aan het Amsterdams Kleinkunst Festival en een jaar later aan Cameretten.  Ze haalde in beide festivals een finaleplek en heeft daarna 8 jaar langs de nederlandse theaters gezworven met drie verschillende avondvullende cabaretshows. 

 

Wat haar tijdens al deze omzwervingen opviel was dat heel veel mensen moeite hebben met communiceren. Omdat alles wat mensen samen doen valt of staat bij communicatie schreef zij het boek :”is dat echt zo?” dat nu wordt gedistribueerd door  uitgeverij Society of Individuals en dat je voorlopig gratis kunt downloaden via hun website. Nu het boek af is, vindt Merel dat de tijd rijp is om mensen te gaan helpen als Life Coach.